3 hangulatos kültéri tűzhely ötlet

Ha igazán otthonos házat szeretnél, akkor nem csak a ház belsejére érdemes gondolnod, hanem a kertre is. Ez remek helyszíne lehet a családi vagy baráti összejöveteleknek, főleg ha erre alkalmasan van kialakítva a rendelkezésünkre álló tér. Ehhez nélkülözhetetlen ülőhelyek kialakítása, aminek középpontjába mindenképp érdemes egy körül ülhető tűzhelyet kialakítani. Ez lehet fával vagy gázzal működő, attól függően, milyen hangulatot szeretnénk. A fás kicsit természet közelibb, ám nagyon figyelmet igényel, mert veszélyesebb lehet, míg a gázos megoldás főként a modernebb megoldásoknál használható. Az alábbi válogatásban mindkettőre mutatunk példákat.

1. A kényelmes

Ez egy nagyon szép példa arra, hogy ha nagy hely áll rendelkezésünkre, akkor hogy tudjuk harmóniába rendezni a teret úgy, hogy az egész egy egységet alkosson. Itt a két épületrész közti tető jelöli ki a helyét ennek a kültéri „nappalinak”, amiben helyet kap egy kisebb kinti konyha, rögtön a benti mellett, hogy ne kelljen messzire hordani a cuccokat, egy hosszú ebédlőasztal, és az előtérben egy nagyon szép kialakítású tűzrakó hely, körbe félkörívű ülőbútorokkal, ami így egyben egy nagyon ízléses egységet alkot. A sokféle funkciója miatt, szinte élettere lehet a családnak egész tavasztól, őszig, ami nincs hideg, de a tűzrakó helyet körbe lehet ülni akár télen is egy forraltborral, vagy teával a kezünkben.

2. A modern

A kültéri tűzhely lehet nagyon modern is, amit ez a példa is jól mutat. Kialakítása jól tükrözi az egész hely hangulatát, szépen simul bele a környezetbe, a félig fából félig betonból kialakított dizájnjával. A fa rész a körülötte lévő padló és virágtartók faborítását viszi tovább, így az egész egy egységet alkotva csodás helyszíne társasági eseményeknek, főleg, hogy rengeteg ülőhely van biztosítva körülötte. A háttérben a medencével, a nyugágyakkal, a modern épülettel és a gyönyörű tájjal tökéletes helyszíne a kikapcsolódásnak vagy a társasági összejöveteleknek.

3. Lenyűgöző tér

Bár ez egy nagyon különlegesen kialakított tér, azért ötleteket csenhetünk belőle mi is , amikor a saját kültéri tűzrakó helyünk helyszínét tervezzük. Ez a gyönyörű modern U alakú épület úgy lett tervezve, hogy középen egy kültéri közösségi teret alakítottak ki benne, úgy, hogy a ház szerves részeként lehessen használni, mint egy hagyományos nappalit..luxuskivitelben. A falakon visszaköszön a természet az élő növényfalon keresztül, és visszafogott színvilágával szolidan húzódnak háttérbe a tűzhelyet körülvevő ülőalkalmatosságok, hogy a hangsúly a szépen kialakított modern tűzhelyre összpontosulhasson.

További szuper ötleteket a HOMEBNC oldalán találhatsz.